Ριζότο με Pesto Φιστίκι και Λαχανικά

Ριζότο με Pesto Φιστίκι και Λαχανικά

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

– 1 lt ζωμό λαχανικών
– Σπαράγγια
– 100 γρ. ψιλοκομμένα καρότα
– 200 γρ. αρακά
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Πράσο σε φέτες
– 300 γρ. ρύζι Carnaroli (Lodigiana – Gusto Raro)
– 1 κουταλιά Pesto Pistacchio (Nordsalse – Gusto Raro)
– 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
 
Εκτέλεση

– Βράστε τον ζωμό λαχανικών και αφού ελαττώσετε την φωτιά προσθέστε τα σπαράγγια, τα καρότα και τον αρακά. Αφού πάρουν μια βράση αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίξτε και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.

-Για το ριζότο, τσιγαρίστε το πράσο για δύο λεπτά στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τοποθετήστε το ρύζι. Αφήστε το μέχρι να απορροφήσει το λάδι. Προσθέστε ζωμό και ανακατέψτε μέχρις ότου το ρύζι να φτάσει σε κρεμώδη υφή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί από 15 έως 20 λεπτά.

– Λίγο πριν σερβίρετε πολτοποιήστε τα λαχανικά και προσθέστε το Pesto Pistacchio και τα φιστίκια στο έτοιμο ριζότο.

 

Η Gusto Raro σας εύχεται καλή απόλαυση!